Adauga un articol nou

Tratamente impotriva insectelor si a ciupercilor, aplicate lemnului

Tratamente impotriva insectelor si a ciupercilor, aplicate lemnului

Lemnul este consumat cu mare placere de insecte si constituie un bun camin pentru diverse ciuperci si mucigaiuri. Cum scapam de pacoste?
Tratamentul impotriva insectelor

Daca nu este tratat de producator, lemnul brut (busteni, scandura etc.) contine oua, daca nu chiar larve de carii. Intr-un interval de timp cuprins intre 1 si 3 ani, rezultatele atacului insectelor se va vedea cu ochiul liber. Pentru a preveni acest lucru, lemnul trebuie tratat inainte de a fi folosit la constructii. Cea mai buna metoda este incalzirea lemnului la 60C, timp de o jumatate de ora, sau fierberea lui la aburi (producatorii serios fac acest lucru, iar tratamentul respectiv este specificat in fisa tehnica a produsului). Prin acest tratament se distrug posibilele larve aflate in interiorul lemnului. Ulterior incalzirii, pentru a preveni viitoare atacuri, se face si un tratament cu insecticide. Daca nu sunteti convinsi de necesitatea acestor interventii, ganditi-va in ce ar consta tratamentul curativ (ulterior detectarii atacului insectelor) pentru un lemn ascuns sub un finisaj (gips-carton sau de alta natura).
Cum recunoastem insectele ce ataca lemnul?

Cariile de lemn (Anobiidae) sunt inchise la culoare si au lungimea de 1.5- 6 mm. Semn de recunoastere: isi pot ascunde capul sub platosa gatului. Stadiul larvar dureaza 1-6 ani, timp in care larva consuma lemn, de preferinta umed.

Articol adaugat de www.casamea.ro



Alte articole

CUM ALEGI UN SEMINEU POTRIVIT PENTRU CASA TA
Cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, la Bucuresti.
Uimitoarele creatii ale lui Hirotoshi Ito au ajuns in Romania.
Pompele de caldura aer/apa tip split
Cum sa alegi o casa practica? 5 aspecte ce trebuie sa fie urmarite
Despre noi | Contact | Publicitate pe site | Pachete de servicii
Privacy