Adauga un articol nou
Pompele de caldura aer/apa tip split
Schimbarile climatice din ultimii ani, cu efecte dezastruoase asupra Europei si intregii lumi, au atras nu doar atentia guvernelor, ci si a producatorilor de echipamente. Constatarea faptului ca se consuma tot mai multi combustibili fosili si ca se produc tot mai multe reziduuri, punandu-se astfel in pericol mediul, a determinat producatorii sa caute solutii alternative.
Existenta unor resurse gratuite de energie in aer, apa si sol, a determinat folosirea tot mai intensa a acestora cu ajutorul pompelor de caldura. Acestea utilizeaza energia regenerabila din aceste surse transferand-o in casa prin intermediul instalatiei de incalzire.
Pompele de caldura extrag caldura continuta in mediul exterior si o redau din nou pentru incalzire, la un nivel de temperatura utilizabil. Astfel, energia castigata este de trei-patru ori mai mare decat energia cheltuita.
Vorbim asadar atat de economisirea costurilor pentru incalzire, cat si de producerea ecologica a caldurii, intrucat pompele de caldura reduc emisiile de CO2 mai mult decat orice alt sistem traditional de incalzire. Cu ajutorul pompelor de caldura putem obtine atat incalzirea sau racirea locuintei, cat si prepararea apei calde menajere.
Viessmann, unul dintre cei mai importanti producatori internationali de sisteme de incalzire, cu o vasta experienta in domeniu, aduce pe piata o gama variata de pompe de caldura sol/apa, aer/apa.
Ne-au atras atentia pompele de caldura aer/apa tip split Vitocal 200-S, Vitocal 222-S si Vitocal 242-S, care utilizeaza aerul exterior sau aerul recuperat ca sursa primara de energie. Aerul contine caldura chiar si la temperaturi sub zero grade.
Cum functioneaza pompele de caldura Vitocal 200-S si Vitocal 222-S
Pompele de caldura aer/apa tip split Vitocal 200-S si Vitocal 222-S sunt echipamente extrem de atractive pentru apartamente si constructiile noi de case unifamiliale, disponibil intr-o gama de puteri de la 3 la 11,3 kW. Se remarca prin separarea intr-o unitate interna foarte silentioasa si cu un design deosebit care permite amplasarea oriunde in locuinta si o unitate externa conductoare de aer rezistenta la intemperii care nu necesita functie antiinghet.
Pompa poate fi folosita ca sistem de incalzire sau ca sistem de incalzire si racire, iar pentru apa calda menajera Vitocal 222-S dispune si de un acumulator incorporat cu o capacitate de 170 litri.
De ce sa alegi pompa de caldura Vitocal 242-S?
Vitocal 242-S este o pompa de caldura de tip split aer/apa disponibila ca sistem de incalzire propriu-zis sau ca echipament pentru incalzire si racire si dispune de un boiler bivalent incorporat de 220 litri pentru incalzirea solara a apei calde menajere. Pompa este disponibila intr-o gama de puteri de la 3 la 11,3 kW.
Cele trei modele dispun de automatizare Vitotronic cu afisare textuala si grafica ce asigura o operare simpla si intuitiva, iar la conectarea unui sistem solar, la modelul Vitocal 242-S, este afisat si aportul solar pe display-ul automatizarii.
Pompele de caldura Viessmann aer/apa de tip split functioneaza foarte economic. Acest lucru este realizat de Invertorul DC, cu functionare modulanta, ce permite adaptarea optimala a puterii la necesarul termic. Functionarea modulanta face ca ventilatorul si compresorul sa fie mult mai silentioase in functionare decat in cazul in care pompa ar functiona permanent la capacitate maxima.
De asemenea, pompele de caldura aer/apa sunt cele mai economice din punct de vedere al investitiei, deoarece pentru instalarea acestora nu mai sunt necesare foraje si din acest motiv, pot fi instalate chiar si in apartamente din cladiri cu mai multe etaje.
Articol adaugat de viessmann.ro
Alte articole
CUM ALEGI UN SEMINEU POTRIVIT PENTRU CASA TA
Cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, la Bucuresti.
Uimitoarele creatii ale lui Hirotoshi Ito au ajuns in Romania.
Cum sa alegi o casa practica? 5 aspecte ce trebuie sa fie urmarite
Centrala pe lemne, solutia pentru o casa calduroasa la consum avantajoasa