Adauga un articol nou
Toamna in gradina
Toamna impune modificări in casele şi grădinile noastre. Ghivecele cu flori perene care nu rezistă afară la temperaturi scăzute trebuie să-şi găsească un loc in interiorul casei. Nu muta ghivecele brusc de la foarte frig la foarte cald. Temperatura interioară şi exterioară trebuie să fie asemănătoare, pentru ca planta să nu sufere un şoc şi să piardă frunzele sau florile. Aşa că poţi fie să le aşezi in casă cand vremea de afară e
incă frumoasă, fie să incerci să le acomodezi la noua temperatură şi umiditate de interior treptat, aşezand ghivecele in dreptul unui geam intredeschis.
Unde le aşezi
Plantele nou intrate de afară nu trebuie aşezate in dreptul, pe sau in imediata apropiere a unei surse de căldură sau de răcoare, cum ar fi cuptoare, calorifere, aeroterme sau aparate de aer condiţionat. Curenţii de aer fierbinţ i sau reci dăunează oricărei plante. Nu aşeza ghivecele mari din ceramică direct pe parchet sau mochetă. Greutatea acestora, precum şi faptul că ghiveciul de ceramică transmite umezeala vor face ca locul in care este aşezat ghiveciul să fie afectat. Foloseş te un suport din lemn sau metal cu roţi, care ajută mult şi la deplasarea ghiveciului.
Tot acum majoritatea plantelor au produs seminţe care trebuie recoltate şi păstrate pană la primăvară, cand va fi momentul semănării. Fiecare tip de seminţe se păstrează separat. Pentru seminţele care trebuie păstrate la loc intunecos şi uscat se recomandă o cutie, din metal sau lemn, cu capac etanş. Plantele bulboase anuale deja s-au ofilit, atinse de prima brumă, şi trebuie tăiate pentru a conserva bulbii. Bulbii se pot păstra in cutii cu nisip, fără a fi udaţi pană in momentul replantării.
Articol adaugat de Revista Felicia
Alte articole
CUM ALEGI UN SEMINEU POTRIVIT PENTRU CASA TA
Cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, la Bucuresti.
Uimitoarele creatii ale lui Hirotoshi Ito au ajuns in Romania.
Pompele de caldura aer/apa tip split
Cum sa alegi o casa practica? 5 aspecte ce trebuie sa fie urmarite