Adauga un articol nou

Placi ceramice grazurate vs neglazurate -Tipuri, marimi, stiluri

Placi ceramice grazurate vs neglazurate -Tipuri, marimi, stiluri

Lumea ceramicei este vasta si spectaculoasa, cu optiuni de produse si stiluri aparent fara numar. Produsele din ceramica pentru podele sau pereti sunt oferite intr-o gama larga de texturi, modele si dimensiuni. Atunci cand sunt combinate cu adeziv si grazura, ofera numeroase optiuni de design pentru orice camera, in aproape orice stil.

Scopul este de a sti care este cea mai buna combinatie de estetica, stil si performanta care se potriveste pentru podeaua dvs. si care se incadreaza in buget. Pentru a va ajuta sa va decideti noi va vom oferi cateva informatii. Aici va vom explica tipurile de ceramica, marimile si stilurile si va vom oferi toate informatiile de care aveti nevoie pentru a face alegeri inteligente.

Exista trei tipuri de placi ceramice: glazurate, neglazurate si portelanate.

Placile ceramice grazurate sunt acoperite cu un strat de minerale si pete de ceramica. De obicei acestea au un finisaj mat, semi-lucios sau lucios. Pot oferi o rezistenta mai buna la pete si la umezeala decat placile neglazurate.

Finisajele lucioase pot fi mai alunecoase, iar zgarieturile pot fi mai vizibile pe acestea, in timp ce pe finisajele mate sau texturate murdaria si zgarieturile sunt mai putin vizibile.


Placile ceramice neglazurate sunt foarte grele si dense. Acestea sunt supuse unor tratamente de suprafata si vin in diferite texturi. De obicei, acestea sunt instalate in exterior, deoarece nu ofera protectie prea mare impotriva petelor, comparativ cu placile ceramice glazurate.

Placile ceramice neglazurate au o rezistenta buna la alunecare.

Placile ceramice portelanate sunt fara glazura, au un suport cu absorbtie foarte mic de apa, sunt mult mai durabile si pot fi montate si la interior si la exterior.


Dimensiuni

Placile ceramice sunt fabricate in dimensiuni care pot varia de la 10 cm la 1 m. Prin urmare, ar fi bine sa aveti cu dvs. o ruleta atunci cand mergeti la cumparaturi.

Ar trebuie, de asemenea, sa stiti ca marimea placilor ceramice este relativa. De obicei, este exprimata marimea nominala a gresiei sau a faiantei si nu cea reala. In timpul procesului de ardere, placile ceramice se micsoreaza cu aproximativ 10%. Formatele cele mai utilizate sunt: 60x60, 60x120 cm, dar ocazional pot fi utilizate si: 30x60, 40x40, 40x60, 45x45, 50x50, 50x100, 55x110 cm.

Tineti cont de suprafata camerei in alegerea dimensiunii

Atunci cand analizati ce dimensiune ar trebui sa aibe gresia sau faianta pentru un spatiu dat, incepeti prin a determina dimensiunea camerei.

De multe ori, oamenii sunt de parere ca pentru o camera cu suprafata mica sunt mai potrivite placile mici. Acest lucru nu este neaparat adevarat. De fapt, incorporand o placa de dimensiune mai mare intr-o camera mai mica va mari vizual dimensiunea spatiului. Mai putine linii de adeziv vor contribui la crearea unui aspect mai liber al suprafetei.

Modele

Aspectul de piatra naturala este foarte popular, dar unii consumatori prefera ceramica in schimbul piatrei din considerente de pret si de intretinere.

Ca raspuns la cererile consumatorilor, producatorii de ceramica si portelan au creat placi care ofera texturi, culori si modele care seamana cu produsele din piatra naturala. Travertinul, granitul si marmura sunt doar cateva exemple.

Pentru a imbunatati si mai mult aspectul natural, placile din ceramica pot fi, de asemenea, construite pentru a reda texturi grele, prin muchiile si marginile daltuite cu ciocanul.

Articol adaugat de http://www.epardoseli.ro/Produse/gresie-si-faianta



Alte articole

CUM ALEGI UN SEMINEU POTRIVIT PENTRU CASA TA
Cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, la Bucuresti.
Uimitoarele creatii ale lui Hirotoshi Ito au ajuns in Romania.
Pompele de caldura aer/apa tip split
Cum sa alegi o casa practica? 5 aspecte ce trebuie sa fie urmarite
Despre noi | Contact | Publicitate pe site | Pachete de servicii
Privacy