Adauga un articol nou

Incalzirea geotermala-sistemul de incalzire si instalarea acestuia

Incalzirea geotermala-sistemul de incalzire si instalarea acestuia

Sistemele
de incalzire geotermala folosesc caldura pamantului ca sursa de incalzire a locuintelor, dar si in cadrul unor procese industriale, precum incalzirea apei din bazinele piscicole sau in industria laptelui ori pentru producerea de energie electrica.

Deoarece temperatura scoartei terestre ramane constanta in vecinatatea suprafetei solului pe o adancime de aproximativ 3 metri, la acest nivel se instaleaza tevi subterane prin care circula un lichid care are rolul de a prelua caldura din sol. Cu ajutorul pompelor, acesta este directionat catre un schimbator de caldura, de unde caldura este distribuita in toata casa prin intermediul unui echipament de ventilatie.

Astfel, sistemul
termic geotermal este compus din trei parti: unitatea de schimb de caldura cu solul, pompa termica propriu-zisa si sistemul de alimentare cu aer. Schimbatorul de caldura consta intr-un ansamblu de tevi aranjate in spirala, ingropat in partea superioara a scoartei tereste, in apropierea cladirii.

Agentul termic - de cele mai multe ori apa sau o solutie de apa si antigel - circula prin tevi si absoarbe sau cedeaza caldura solului, in functie de anotimp. Iarna, pompa transmite caldura acumulata de agentul termic in cadrul sistemului de alimentare cu aer. Vara, are loc procesul invers, iar caldura evacuate din interiorul cladirii poate fi folosita la incalzirea apei necesare in gospodarie.

Articol adaugat de www.casamea.ro



Alte articole

CUM ALEGI UN SEMINEU POTRIVIT PENTRU CASA TA
Cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, la Bucuresti.
Uimitoarele creatii ale lui Hirotoshi Ito au ajuns in Romania.
Pompele de caldura aer/apa tip split
Cum sa alegi o casa practica? 5 aspecte ce trebuie sa fie urmarite
Despre noi | Contact | Publicitate pe site | Pachete de servicii
Privacy