Adauga un articol nou
De ce incalzire electrica in pardoseala?
De ce incalzire electrica in pardoseala?Privita initial drept un capriciu, incalzirea in pardoseala devine o solutie adoptata de tot mai multi oameni, datorita beneficiilor pe care le aduce fata de sistemele clasice de incalzire ale caminului.
In momentul de fata, pentru spatiul rezidential sunt disponibile doua tipuri de incazlire: electrica (realizata cu ajutorul unei membrane multistrat ce contiune un element trermo-conductiv) sau utilizand agent termic lichid (apa calda).
De ce este recomandat sa optezi pentru incalizrea electrica in pardoseala?
Mai jos vom expune, comparativ, principalele caracteristici ale celor doua tipuri de incalzire in pardoseala, pentru a descoperi avantajele si dezantajele fiecarui sistem.
Dimensiunile si spatiul ocupat
Membrana folosita in incalzirea electrica are o grosime de numai cativa milimetri, ceea ce inseamna spatiu castigat! Panoul electronic de control are dimensiuni reduse si poate fi incastrat in perete, mentinand functionalitatea fara a schimba designul incaperii.
In cazul incalzirii cu agent termic lichid sunt necesare tevi, care trebuie fixate pe un suport special, ceea ce mareste considerabil spatiul necesar, inaltand podeaua cu mai multi centrimetri. In plus, tablourile unde se face racordarea sistemului de incalzire au dimensiuni mari, proportionale cu spatiul ce trebuie incalzit.
Functionarea sistemului
Incalzirea electrica este instanta. Din momentul pornirii, membrana genereaza caldura, procesele de radianta si conductie incalzind podeaua si camera in cel mai scurt timp. Un alt avantaj, care merita mentionat, este functionarea silentioasa a sistemului de incalzire electrica in pardoseala.
Pentru a incalzi cu agent termic lichid acesta trebuie sa ajunga mai intai la temperatura necesara, lucru care este posibil numai dupa minute bune de asteptat. Apoi, apa trebuie circulata continuu prin instalatie, pentru a mentine temperatura constanta.De ce incalzire electrica in pardoseala?
Montajul si instalarea
Montarea membranei utilizata la incalzitul electric presupune doar folosirea unui material termo-izolant. Poate fi utilizata direct sub mocheta sau covor. Unitatea electronica de control este incastrata in perete, intregul sistem putand fi pus in functiune numai cu ajutorul unui electrician. Accesibil, simplu si foarte rapid!
Daca se doreste ca incalzirea sa se faca cu agent termic lichid sunt necesare tevi, suporturi, distribuitoare, robineti, pompa… Toate aceste produse vor ridica cu mult costul total. Intreg sistemul trebuie asamblat de un instalator autorizat, pentru a nu apare scurgeri ulterioare. Si nu in ultimul rand centrala termica trebuie sa aiba capacitate sportia, pentru a putea sustine o temperatura constanta in instalatia de sub pardoseala.
Articol adaugat de eMenatwork.ro
Alte articole
CUM ALEGI UN SEMINEU POTRIVIT PENTRU CASA TA
Cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, la Bucuresti.
Uimitoarele creatii ale lui Hirotoshi Ito au ajuns in Romania.
Pompele de caldura aer/apa tip split
Cum sa alegi o casa practica? 5 aspecte ce trebuie sa fie urmarite