Adauga un articol nou
Cum sa alegem electricianul potrivit pentru lucrarea noastra ?
Pentru ca sunt din ce in ce mai multe cazuri cand in instalatiile electrice intervin persoane necalificate sau care nu au calificarea si pregatirea corespunzatoare lucrarii de executat, incercam aici sa prezentam un mic ghid pentru alegerea unui profesionist care sa ne garanteze calitatea executiei instalatiei dorite sau interventiei necesare.
Alegerea de la inceput a meseriasul adecvat va poate scuti ulterior de costuri suplimentare si de pagube neprevazute. Ideal este sa gasiti de la inceput un electrician cu referinte bune de la cunoscuti, dar daca aveti rabdare puteti incerca sa gasiti dvs si sa selectati electricianul potrivit. www.PortalElectric.Ro este o baza foarte larga de electricieni de calitate de unde puteti sa alegeti.
In prima etapa trebuie sa va convingeti de calificarea si autorizarea celui care va realiza sau care va conduce echipa executanta. Trebuie sa stiti ca orice lucrare in instalatiile electrice trebuie executata de un electrician cu autorizare ANRE sau sub coordonarea unui astfel de autorizat. Asadar este cazul sa solicitati prezentarea unei legitimatii prin care sa se dovedeasca valabilitatea unei astfel de autorizari. Daca este un electrician onest atunci nu va avea nici o retinere sa demonstreze calitatea de autorizat ca pe o garantie a responsabilitatii sale in executarea lucrarii in cauza.
Determinarea capacitatii si a experientei respectivului electrician este o etapa mai complicata , mai ales pentru un client care are prea putine cunostinte legate de domeniul electric. Sunt insa cateva concluzii simple pe care le puteti avea de la primele contacte. Trebuie sa stiti ca orice meserias ,oricat de bun este ,trebuie sa aiba in dotare si scule adecvate pentru a duce la bun sfarsit o lucrare. Trebuie deci sa fiti atenti la dotarea cu scule, care sa fie specifice activitatii de electrician adica sa fie electroizolate si de asemenea sa detina aparate de masura pentru marimi ca tensiune electrica, curent si continuitate.
Un alt aspect la care trebuie sa fiti atenti este ca un electrician bun gandeste o instalatie electrica in primul pentru ca aceasta sa fie protejata corespunzator si sa fie dimensionata conform consumatorilor pe care veti urma sa ii utilizati. Ca o prima sugestie va dau un exemplu simplu : daca un electrician va sugereaza o siguranta mai mare de 16 A (amperi) pentru protejarea unui circuit de prize monofazice realizat cu conductor de 2,5 mmp este cazul sa renuntati la serviciile lui. Nu agreati un electrician care va spune ca va pune o siguranta mai mare pe un circuit, "ca sa tina". Tocmai asta e scopul sigurantelor, a protectiilor, sa nu "tina", adica sa declanseze cand circuitul respectiv e supraincarcat.
De asemenea este indicat, chiar daca asta nu e o practica obisnuita la noi, sa cereti o factura pentru fiecare plata pe care o faceti. E o dovada de onestitate si apoi este o garantie in plus ca cel care executa lucrarea are o responsabilitate deplina asupra a ceea ce a facut. Bine este ca sa primiti si alte documente despre acea lucrare, cum ar fi un proiect si un proces verbal de punere in folosinta si garantie.
Acestea sunt cateva etape simple in alegerea unui electrician potrivit pentru lucrarea pe care o doriti. Prin aceste exemple pe care vi le sugeram aveti sansa sa va asigurati ca veti obtine o lucrare de calitate si care nu va v-a da batai de cap dupa aceea.
Articol adaugat de www.PortalElectric.Ro
Alte articole
CUM ALEGI UN SEMINEU POTRIVIT PENTRU CASA TA
Cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, la Bucuresti.
Uimitoarele creatii ale lui Hirotoshi Ito au ajuns in Romania.
Pompele de caldura aer/apa tip split
Cum sa alegi o casa practica? 5 aspecte ce trebuie sa fie urmarite