Adauga un articol nou

Cum amenajezi o baie mica

Cum amenajezi o baie mica

Amenajarea unei bai mici nu trebuie sa reprezinte o provocare mare, ci poate fi un proiect placut si rapid, daca tii cont de cateva sugestii semnificative. Spatiul redus iti impune o serie de limite, ce-i drept, dar creativitatea si imaginatia compenseaza din plin lipsurile. Culorile calde, oglinzile mari, fara rame, si varianta renuntarii la cada sunt doar cateva trucuri propuse de designeri.

Spatiul mic devine o problema din ce in ce mai intalnita, cu atat mai mult cand vine vorba despre sala de baie, unde oricum constructorii prefera sa nu aloce prea multi metri patrati. Poate ca locuinta ta a fost prevazuta cu o baie de serviciu sau poate ai avut nesansa si stai intr-o casa in care dimensiunile baii au fost micsorate de arhitecti, din ratiuni de ei stiute. Ce faci, asadar, daca ai in apartament o baie mica?
Foloseste culori deschise

Nuantele calde, in tonuri de bej, crem, cafeniu deschis, nuantele de albastru deschis, galben pai sau de culoarea untului au un mare avantaj: iti creeaza iluzia optica de spatiu si vei avea senzatia vizuala ca te afli intr-o incapere mult mai mare decat este in realitate. Chiar daca baia pe care trebuie sa o amenajezi are doar patru metri patrati, alege cu incredere materiale finisate in aceste nuante pentru un plus de spatialitate.

Noi iti recomandam sa folosesti placile de travertin, care aduc un aer natural si elegant baii tale. Te poti orienta catre modelul Travertin Classic sau catre modelul Travertin Noce.

Desigur, iti recomandam sa ne faci o vizita la shoowroomul din Bucuresti, unde oferta pe care ti-o punem la dispozitie te va impresiona cu siguranta prin generozitate si calitate.

Travertinul, o roca naturala, a castigat din ce in ce mai mult teren in ultima vreme si ocupa un loc de top in preferintele romanilor cand vine vorba de amenajarea interioara a baii. Durabilitatea sa, aspectul cald si placut, dar si originalitatea texturii sunt cateva avantaje care demonteaza mitul potrivit caruia piatra naturala in baie inseamna un aspect rece si impersonal.


Baie clasica placata cu travertin Noce si travertin clasic, de 21 mp (pret estimat: 1668 lei). Detalii, aici (http://bit.ly/1Af6mAx)
Oglinda mare sustine iluzia de spatiu mai mare

Designerii au descoperit ca montarea unei oglinzi mari contribuie la crearea iluziei ca spatiul este mai mare. Alege o oglinda fara rama, pe care sa o montezi pe perete, deasupra chiuvetei cu ajutorul unui adeziv potrivit. Noi iti sugeram sa folosesti adezivul Weber, semi-profesional, de culoare alba, pentru lipirea produselor din marmura, granit, piatra naturala sau placi ceramice.

Adezivul weber poate fi aplicat pe o varietate de suprafete de beton (usor, poros), tencuieli var-ciment, pardoseli incalzite s.a. Daca vrei sa-l aplici pe suprafate cu absorbtie de apa foarte ridicata, atunci trebuie sa realizezei un amorsaj cu produsul weber GR100. Adezivul weber poate fi cumparat in saci de cate 25 de kilograme si costa 52 de lei fara TVA.


Lavoarul rotund economiseste spatiu

Lavoar rotund din piatra naturala (pret: 399 lei) http://www.piatraonline.ro/lavoare-piatra-naturala
Un lavoar rotund, mai mic decat chiuvetele clasice, iti va economisi din spatiu, dar va contribui si la aspectul modern al baii. PiatraOnline.ro are in portofoliu lavoare din sticla, piatra naturala, precum marmura, travertin sau granit, dar si in combinatii indraznete, cum ar fi metal si sticla sau piatra naturala, nefinisata in exterior si lemn tratat si rezistent la umezeala in interior. Lavoarele din piatra naturala pot fi montate in spatii cu accent puternic rafinat, unde caracterul luxuriant este evidentiat prin calitatea materialelor si naturaletea pieselor.

Pentru o insufletire intensa si intoarcere la natura, lavoarele din travertin sunt alegerea cea mai indicata. Baile si bucatariile beneficiaza astfel de diversitate coloristica si rezistenta in fata conditiilor de umiditate.

Lavoarele realizate din marmura accentueaza designurile indraznete in bai si bucatarii. Aceste produse se recomanda tipurilor de design impresionante care nu se sfiesc sa afirme pozitia consolidanta a marmurei.

Renunta la cada

Daca baia ta este mica si locuiesti singur sau doar cu partenerul de viata si nu aveti copii, atunci ai putea lua in considerare varianta in care elimini cada si o inlocuiesti cu o cadita de dus sau chiar cu un dus incastrat direct in perete.
In functie de cat spatiu ai la dispozitie, dar si de gusturile tale, ai putea opta pentru un perete despartitor, din sticla, care sa protejeze restul baii de stropii de apa inevitabili. Desigur, daca vei merge pe varianta in care folosesti la maximum spatiul redus, atunci dusul incastrat direct in perete ramane cea mai buna optiune. Singura solutie in acest caz este sa izolezi foarte bine peretii si pardoseala si cel mai bine ar fi sa folosesti hidroizolatie de calitate superioara de la Rockstar.

Inlocuieste dulapurile masive

Cine spune ca trebuie sa ai neaparat dulapuri in baie? Poti castiga foarte mult spatiu cu polite transparente, din sticla mata, tratata sa reziste la umezeala. Pe ele poti pune prosoapele sau micile cosmetice. Daca nu iti place sa vezi multe produse asezate unele langa altele si preferi, mai degraba, un aspect ordonat, cumpara cutii din bambus tratat in care sa pui sticlutele si recipientele de care nu te poti lipsi.

Pentru mai multa inspiratie, viziteaza-ne!

Pentru mai multe idei, poti consulta articolul nostru intitulat Aleea conceptelor - bai inspiratie, in care iti propunem trei variante de amenajare, toate cu placi de travertin in culori calde si cu aspect intim.

De pilda, una dintre preferatele noastre este o baie creativa, amenajata cu travertin tumbled clasic de 10 X 10 X 1 cm, o bagheta de travertin classic M1, o bordura de travertin Noce – clasic B46, mozaic clasic de travertin filled and polished 2.3 X 2.3 cm, apoi inca o bagheta de travertin clasic (M33) si doua tipuri de travertin Noce: tumbled, de 10 X 10 X 1 cm, si brushed, de 30,5 X 61 X 1.2 cm.

Tag: amenajare baie mica, trucuri baie mica, decoratiuni baie, amenajare baie, piatra naturala baie

Articol adaugat de http://www.piatraonline.ro



Alte articole

CUM ALEGI UN SEMINEU POTRIVIT PENTRU CASA TA
Cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, la Bucuresti.
Uimitoarele creatii ale lui Hirotoshi Ito au ajuns in Romania.
Pompele de caldura aer/apa tip split
Cum sa alegi o casa practica? 5 aspecte ce trebuie sa fie urmarite
Despre noi | Contact | Publicitate pe site | Pachete de servicii
Privacy