Adauga un articol nou
Cum alegi cel mai bun boiler?
In zilele noastre, incalzirea apei menajere nu ar mai trebui sa reprezinte o problema. Exista diverse solutii prin care se poate realiza simplu si rapid incalzirea apei.
Pe piata exista o gama larga de boilere. Ele pot fi de tip clasic, cu acumulare, sau instant, fiecare tip beneficiind de avantaje specifice. Cele cu acumulare sunt tot mai performante, in timp ce aparatele instant sunt usor de montat si ocupa mai putin spatiu.
Incalzirea unei locuinte si a apei menajere reprezinta un confort de care nu ne-am putea lipsi in zilele noastre. De aceea, importanta ar trebui sa fie orientata asupra calitatii aparatelor termice achizitionate si nu asupra partii financiare. Referitor la sistemele de incalzire a apei, pretul lor variaza in functie de tip, marca, model, caracteristici si calitatea instalatiilor. Pentru a evita o achizitie neadecvata, cel mai bine este sa mergeti la cumparaturi bine informati. Apa poate fi incalzita cu ajutorul boilerelor, instantelor, pompelor de caldura sau indirect, cu ajutorul panourilor solare. De asemenea, este posibila incalzirea apei menajere prin sistemul de incalzire a caselor, respectiv centralele termice.
Boilerul potrivit
Apa din cazanul boilerului este incalzita cu ajutorul mai multor tipuri de combustibil. Astfel, anumite boilere functioneaza cu energie electrica, altele cu gaz, iar altele, pe baza de ulei sau propan. Avand marimi diferite, boilerul este preferat pentru incalzirea apei, peste tot in lume. La prepararea apei calde menajere prin boilere indirecte, caldura nu este cedata direct de combustibilul utilizat, ea este cedata prin intermediul unui cazan. Turul centralei de incalzire este legat la boiler, iar circulatia agentului termic intre cazan si boiler este realizata cu ajutorul pompei de circulatie pentru prepararea apei calde menajere. Caldura agentului termic este cedata apei rece din boiler prin serpentina boilerului. Vechile modele de boilere erau extrem de costisitoare. Astfel, pentru ca apa sa fie mereu incalzita in rezervor, se folosea mult combustibil, ceea ce ducea la risipa atunci cand nu era nevoie de apa calda. Noile modele, cele electrice, au eliminat acesta problema, introducand functia de “stand-byâ€. Cele mai noi boilere sunt dotate cu sisteme care ajuta la reducerea semnificativa a consumului de combustibil, prin pornirea incalzirii doar atunci cand e nevoie.
Articol adaugat de www.casamea.ro
Alte articole
CUM ALEGI UN SEMINEU POTRIVIT PENTRU CASA TA
Cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, la Bucuresti.
Uimitoarele creatii ale lui Hirotoshi Ito au ajuns in Romania.
Pompele de caldura aer/apa tip split
Cum sa alegi o casa practica? 5 aspecte ce trebuie sa fie urmarite