Adauga un articol nou
Centrala pe lemne, solutia pentru o casa calduroasa la consum avantajoasa
Centralele pe lemne au devenit in ultimii ani o alternativa de incalzire tot mai raspandita in Romania in locul celor pe gaze naturale. Ele sunt avantajoase la consumul de lemne si se gasesc de doua tipuri: atmosferice - cu ardere clasica, sau cu gazeificare.
Cele mai economice si mai usor de utilizat centrale sunt cele cu gazeificare. Aceasta tehnologie faciliteaza arderea completa a lemnului, ceea ce conduce la o reducere a cheltuielilor si o cantitate mica de cenusa rezultata in urma arderii.
Centralele cu gazeificare Viessmann beneficiaza de automatizare completa si camera de gazeificare este spatioasa, ceea ce faciliteaza incarcarea unor cantitati mari de combustibil lemnos.
Vrei cazan cu gazeificare? incearca noul Vitoligno 150-S
Centrala termica Vitoligno 150-S este un exemplu de cazan pe lemn cu gazeificare. Lansata de compania Viessmann, este compacta si pretul de achizitie este atractiv. Datorita camerei de incarcare care beneficiaza de volum mare, alimentarea cu bucati de lemn de 56 cm asigura intervale lungi de timp intre alimentari. Reglarea arderii se face prin intermediul unei sonde Lambda si unui senzor de gaze arse. Astfel se asigura un nivel scazut de emisii poluante si o eficienta energetica de pana la 93%.
Cazanul mai dispune si de un sistem de absorbtie a gazelor arse. Acesta previne evacuarea resturilor din incapere in timpul realimentarii cu lemn. Procesul de ardere poate fi initiat in cateva minute. Lemnul este adus in stare de combustie optima in mai putin de 3 minute.
O manevrare usoara a cazanului asigurata de sistemul de automatizare Ecotronic 100
Centrala beneficiaza de un sistem de automatizare, Ecotronic 100, simplu si usor de manevrat. Cu ajutorul aplicatiei ViCare puteti acum sa va faceti setarile instalatiei termice comod prin tableta si smartphone. Prin intermediul modului de comunicatie WiFi Vitoconnect 100, utilizatorul poate sa comunice cu cazanul pe lemn direct de pe dispozitivul mobil.
Randamentul maxim al unui cazan termic poate fi atins doar daca in instalatie se adauga un vas tampon (puffer). Acesta este un rezervor de acumulare, care se instaleaza intre circuitul de incalzire si centrala termica. Rolul puffer-ului este stocarea energiei termice cedate de centrala si pe care o transmite gradat sistemului de incalzire atunci cand este nevoie.
Articol adaugat de viessmann.ro
Alte articole
CUM ALEGI UN SEMINEU POTRIVIT PENTRU CASA TA
Cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, la Bucuresti.
Uimitoarele creatii ale lui Hirotoshi Ito au ajuns in Romania.
Pompele de caldura aer/apa tip split
Cum sa alegi o casa practica? 5 aspecte ce trebuie sa fie urmarite