Adauga un articol nou

Totul despre placile ceramice

Totul despre placile ceramice

Atat de uzuale, atat de variate şi totuşi atat de delicate in privinţa alegerii lor şi a operaţiunii de montare; asta dacă vorbim de cazurile in care se doreşte un finisaj perfect atat din punct de vedere estetic, cat şi din punct de vedere practic.

Există două mari tipuri de plăci ceramice, cele glazurate şi cele porţelanate. insă şi aceste două mari categorii au zeci de subcategorii care le diferenţiază după anumiţi factori tehnici şi de rezistenţă. Dacă plecăm de la aspect alegeţi o textură lucioasă regăsită in plăcile glazurate sau o textură mată in cele porţelanate. in timp ce plăcile glazurate au mare impact estetic, pe cele porţelanate le recomandă rezistenţa şi structura compactă. Pentru că totuşi este vorba despre plăci ceramice care sunt alese pentru pardoseli şi pereţi in detrimentul altor materiale precum tapetul, parchetul, materiale textile, trebuie să amintim şi elementele tehnice care le caracterizează.

Porozitatea (capacitatea de absorbţie a apei) este diferită de la gresia porţelanată (care are porozitate foarte scăzută, pană la valori de 0,5%) şi gresia glazurată care are coeficient de absorbţie de 7%-8%. Cu cat absorbţia de apă este mai scăzută, cu atat rezistenţa la rupere, la uzură, duritatea superficială, rezistenţa la ger şi agenţi chimici este mai mare.

Este bine să acordaţi atenţie şi materiei prime utilizate, aceasta putand conţine cuarţ, topaz, corindon, feldspat, rezistenţa la acţiuni externe (zgarieturi, incizii, frecare) fiind influenţate şi de această caracteristică. Chiar dacă ni se pare curios că pe ambalajul plăcilor este trecută rezistenţa la abraziune in km/ an, să luăm in calcul comparaţia intre traficul din bucătărie sau spaţii de trecere ca holuri şi coridoare şi cel din băi sau chiar zone de zi ale locuinţei.

Articol adaugat de Jurnalul National



Alte articole

CUM ALEGI UN SEMINEU POTRIVIT PENTRU CASA TA
Cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, la Bucuresti.
Uimitoarele creatii ale lui Hirotoshi Ito au ajuns in Romania.
Pompele de caldura aer/apa tip split
Cum sa alegi o casa practica? 5 aspecte ce trebuie sa fie urmarite
Despre noi | Contact | Publicitate pe site | Pachete de servicii
Privacy