Adauga un articol nou
Montarea ardeziei in bai
Cu siguranta, pardoseala din ardezie necesita o intretinere regulata fata de gresie iar culorile sale unice sunt foarte apreciate de catre proprietari. Pardoseala din ardezie are un aspect rustic, cald si se datoreaza faptului ca ardezia fiind o piatra naturala variaza in culori si in textura de la o placa la alta.
Primul pas inainte de montarea ardeziei in baie este alegerea modelului potrivit de ardezie. Trebuie sa alegeti pentru baia dvs un tip de ardezie care permite folosirea unui impermeabilizant pentru pete si pentru umezeala iar pentru cabina de dus un tip de ardezie care rezista la umiditate constanta.
Cele mai bune modele de pardoseala din ardezie
Ardezia din Vermont sau cea din Brazilia si Italia au un finisaj matuit. Aceste placi de ardezie au o textura compacta si au o rezistenta la pete. Dezavantajul este ca nu permite folosirea unui impermeabilizant. Majoritatea producatorilor nu recomanda folosirea unui impermeabilizant. Daca totusi doriti folosirea unui impermeabilizant incercati sa il testati pe o suprafata mica pentru a vedea cum reactioneaza.
Pentru placarea cabinei de dus interesati-va ce tip de ardezie se potriveste intr-o zona cu umiditate ridicata. Testati o mostra pentru a vedea daca este potrivita pentru astfel de spatii. Luati o mostra din ardezie si lasati-o intr-o galeata de apa pentru o perioada, apoi lasati-o sa se usuce. Frecati placa de ardezie cu o perie. Daca apa devine noroioasa si ardezia arata ca si cum s-ar destrama, in cazul acesta nu ar trebui sa folositi acel tip de ardezie pentru placarea cabinei de dus.
Ardezia care poate fi impermeabilizata este potrivita pentru placarea cabinei de dus dar nu o folositi pentru pardoseala. Pentru aceasta folositi gresie portelanata; ardezia necesita intretinere regulata, impermeabilizare si este prea alunecoasa. Un dezavantaj al ardeziei in placarea cabinei de dus consta in faptul ca materialul este inchis la culoare iar cabina de dus va arata ca o pestera intunecata daca nu aveti lumina potrivita.
Suportul
Un alt element cheie in montarea gresiei consta in folosirea unui suport care este stabil, in special pentru pardoseli. In general cimentul este un bun suport pentru o pardoseala din piatra naturala. Problema principala a suporturilor pardoselilor nu este aceea de a suporta greutatea pietrei dar de a rezista unei deviatii sau unei deformari a pardoselii. Acest lucru depinde de spatiul grindei. Cu cat spatiul grinzilor pardoselii este mai mare cu atat se va misca mai mult pardoseala datorita dilatarii cauzate de schimbari de temperaturi sau umiditatii.
Chituirea rosturilor
Pardoseala din ardezie este montata in bai iar urmatorul pas este chituirea rosturilor. Dupa ce ati realizat chituirea va trebui sa lustruiti ardezia pentru a indeparta resturile si a-I reda stralucirea naturala. Excesul se indeparteaza folosind un burete cu apa, care se va clati bine si des. Se recomanda sa impermeabilizati ardezia inainte de a o monta.
Dupa ce ati chituit rosturile folositi o solutie pentru a curata si a inlatura resturile si mizeria ramasa. Dupa o curatare intensa urmatorul pas in intretinerea pietrei naturale este folosirea unui impermeabilizant.
Folositi produsele firmei Rock Star Construct , LTP Mattstone si LTP MPG Sealer pe care le puteti gasi pe site-ul www.piatraonline.ro .
LTP Mattstone este un impermeabilizant puternic adecvat pentru toate suprafetele de pereti si podele. Acesta ofera un finisaj invizibil cu o schimbare minima a caracterului suprafetei de travertin. Ofera o rezistenta eficienta impotriva petelor de cafea, vin si alte lichide de uz casnic. Adecvat pentru utilizarea in interior si exterior si pe podele care nu au un strat rezistent la umezeala.
LTP Satin este un impermeabilizant puternic potrivit pentru tratarea si hidrofugarea suprafetelor din ardezie,solutie ce ii va oferi un aspect usor satinat suprafetei pe care este aplicata.
LTP Colour Intensifier este un impermeabilizant potrivit pentru aplicare in spatii umede sau cabine de dus deoarece are o rezistenta crescuta la petele de sapun,sampon,etc si la calcarul din apa.
Articol adaugat de www.piatraonline.ro
Alte articole
CUM ALEGI UN SEMINEU POTRIVIT PENTRU CASA TA
Cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, la Bucuresti.
Uimitoarele creatii ale lui Hirotoshi Ito au ajuns in Romania.
Pompele de caldura aer/apa tip split
Cum sa alegi o casa practica? 5 aspecte ce trebuie sa fie urmarite