Cazan pe peleti dcm standard 036
Seria de cazane "DCM Marina" pe bio-combustibil produce apa calda prin arderea combustibilului solid granulat cu putere variabila intre 20000 kcal/h si 80000kcal/h.
Aceste cazane au fost concepute special pentru performante ridicate, operare usoara si simplete in modul de instalare.
Sunt fabricate din materiale de inalta calitate, conform normelor si standardelor legale.
Panoul de comanda este montat pe partea superioara a cazanelor DCM si este furnizat cu toate cablurile necesare deja montate;
totodata este testat si conectarea la circuitul electric, pentru acest scop un conector special este montat in interiorul panoului.
Panoul de comanda cuprinde:
- termometru 0-120 C
- termostat 0
- 90 C
- termostat pentru pompa 30
- 90 C
- termostat de siguranta cu rearmare manuala 0
- 105 C
- buton pornire oprire
- releu termic pentru protectia motorului de antrenare al melcului
- in caz de supraancalzire se declanseaza o alarma sonora
- temporizator (cu functia de a mentine arderea continua pe perioada in care nu exista cerere de incalzire ) este montat pe spatele panoului de comanda.
CORPUL CAZANULUI: tip Marina cu trei cai orizontale de fum (gazele arse parcurg 3 cai diferite de fum,cedand caldura peretilor cailor de fum)
ARZATOR- fabricat din otel inox AISI 304 care da posibilitatea de a preincalzi aerul necesar arderii ,optimizarii eficientei si de a reduce considerabil zgura reziduala.
ALIMENTATOR-arbore cu melc dublu , care poate fi montat pe ambele parti ale cazanului, care alimenteaza cu combustibil
arzatorul.
REZERVOR- pentru stocarea combustibilului, avand capacitatea totala de aproximativ 100 kg.
Acelasi rezervor poate fi divizat in 50/50 kg (MINITANDEM) dand posibilitatea de a amesteca doua tipuri de combustibil in camera de ardere.
SCHIMBATOR DE CALDURA,- serpentina din cupru pentru producerea instanta a apei calde menajere
COMBUSTIBILI CARE POT FI FOLOSITI: peleti din lemn, coaja de migdale, sambure uscat de masline, coaja de nuca, coaja de struguri, samburi de struguri amestecat cu 35% cu orice tip de copmbustibil mentionat, peleti amestecati cu 35% de seminte de cereale, orz, secara, peleti din coaja de struguri, samburi de ciresi, coaja de masline, coaja de fructe de padure, coaja de arahide.